Forrón vagy hidegen, a Dilmah t-series csipkebogyó
főzete hibiszkuszvirággal, mindenhogyan színesíti hangulatunkat. Egy szeszélyes
május „ügyeletes hangulatőre” legyen idén ez a vörös főzet! A látványt és az illatot
pedig már csak az íz és italunk szervezetünkre gyakorolt hatása erősítheti tovább.
Az angolok évszázadok óta gyógyitalként fogyasztják
a csipkebogyó főzetét. Dilmah főzetünk a hibiszkuszvirág intenzív gyümölcsös
aromájával lágyítja a csipkebogyó jellegzetes fanyar ízét, miközben gyönyörű
vörös színt csempész italunkba. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne,
de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az
oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a
kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben.
Megelőzésként segíti a csontok erősödését,
szilárdságát és a csontképződést. Kóstolják meg, ha lehet, cukor nélkül! Aki
azonban édesen szereti, használjon inkább mézet, hogy minél természetesebb
maradjon az italunk!
S íme néhány receptötlet a forróbb pillanatokra,
amikor nem pusztán a természet adta csipkebogyó és hibiszkuszvirág tiszta
ízeire vágyunk, hanem valami izgalmasabbra.
A tonik szerelmeseinek ajánlva:
Készítse
el a Csipkebogyó hibiszkuszvirág főzetet szokás szerint, majd öntse hőálló
pohárba, hűtse le, adjon hozzá mézet és keverje el. Majd tegyen az italába
jeget és végül öntse le egy kis tonikkal. Díszítse friss mentalevéllel!
Gyömbér mindenhol, mindenkor:
Gazdagíthatjuk
ezt a főzetet azonban gyömbérrel is, ha valóban felfrissülésre vágyunk.
Készítsük el italunkat a fentiek szerint (a főzetet lefőzzük, hagyjuk kihűlni,
mézet keverünk hozzá, majd ízlés szerint erősítjük egy kis gyömbérlével és néhány
csepp, frissen csavart citrom levével!
Reméljük sikerült felcsigázni az ízlelőbimbókat és
adni némi inspirációt, hogy mostantól egy olyan klasszikus főzetre is, mint a
csipkebogyó ital, másként tekintsünk.