Shen Nung kínai császár gyógyszerként fogyasztott nemes itala azonnal a nemesek kiváltságává vált kontinensünkre érkezésével. A kakaó, amelyet sokan a világ egyik legértékesebb tápanyagforrásának tartanak, valamint a „királyok vize”, azaz a mai pálinka őse, is szintén a királyok és arisztokrácia kiváltságaként kezdte hódító útját. Ezeket újra fel kell fedeznünk, hogy méltó helyükre kerüljenek a mindennapi életünkben is, és éljünk velük.
Meg kell ismernünk mit rejt egy csésze tea, egy valódi forró csoki vagy nemzeti kincsünk a pálinka. Az egészség, az ízek és élet élvezete mindenkor életünk középpontjában állt. Az elmúlt évszázadokban számtalan páratlan gasztronómiai kincs került ugyan Európába más földrészekről is, a tea sikere azonban, minden csábító vetélytársa ellenére, egyedülálló világszerte. 5000 éves töretlen hódítás ez, amely a kézműves tea valódi erejét mutatja.
Európa
minden királyi családját rabul ejtette ez az illatos, színes, gőzölgő,
testet-lelket melengető varázsital. A francia udvar a tea valóságos megszállottjává
vált hajdanán. A Napkirály a torkát gyógyította vele, s kevesen tudják, hogy a
tea tejjel való fogyasztását is a franciák, egészen pontosan Marquise de
Sabliere, hozták divatba a 17. században.
Mi sem tudunk ellenállni neki, mióta az első
kézműves teát megízleltük. A titkát több, mint tíz éve tanuljuk, kutatjuk, de
még mindig minden csésze tartogat valami újat számunkra is; egy hangulatot, egy
gondolatot, egy emléket, egy érzést, illatot, kinek mit. Ez ebben a
megfejthetetlen és örökké tartó szerelem. Értelmetlen pazarlás lenne nem élni
ezzel az élvezettel, amikor már bárki számára könnyen elérhető.
Őszintén bevalljuk azonban, hogy nekünk is idő
kellett ahhoz, hogy a gyerekkorunk citromos-mézes fekete teájának ízvilágától
elszakadva, felfedezzük a hozzávalók nélkül elkészített valódi teák
megismételhetetlen ízeit, hatását.
A tea napjainkban a víz után a 2. legkedveltebb
ital, amely az egészségre gyakorolt jótékony hatásának köszönhető leginkább.
Ezt több ezer tanulmány támasztja alá. Egyetlen herbatea sem tartalmaz annyi
antioxidánst, mint a Camelia Sinensis növényből készülő kézműves tea.
S tudja Ön, hogy mindez mennyibe kerül? Nálunk átlagosan csészénként 69Ft-ba(2mg szálas tea/csésze). Ha csak reggel és délután elfogyasztunk egy-egy csészével, máris sokat tettünk egészségünkért. Az angolok, ahol szintén egy találékony hercegnőnek köszönhetően vált oly népszerűvé a tea, átlagosan napi 3 csészével (kb. 650ml) fogyasztanak belőle. Ennyit ajánlunk mi is napi fogyasztásra, de kizárólag tiszta, friss, ellenőrizhető helyről származó, kézműves teából.
Egészségükre!